כנראה שיש במקצוע המשפטים משהו מאד מיוחד. אחרי הכל איזו סיבה יש לבן אדם ללכת וללמוד מקצוע כזה? כבר בימים אלה אנו עמודים המקום הראשון בעולם ביחס שבין כמות העורכי דין לבין כלל האוכלוסייה. השוק פשוט מוצף בעורכי דין. בכל שנה מעל 2000 איש מצטרפים לשוק עורכי הדין ולמרות זאת הביקוש ללמוד משפטים הוא גבוה מאד.
אז מה מיוחד בזה כל כך?
קודם כל לימודי משפטים מתקשרים למגוון תחומים- מדעי החברה, מדעי הרוח, מדעי המדינה וכמובן תחום המשפטים עצמו. התואר ויוקרתו תמיד היו ותמיד יהיו זוהרים ונוצצים ומה שהם מסמלים תמיד יהיה כדגל ונס: לחימה בפשע, עזרה לנדכאים, הוצאת הצדק לאור והשפעה על מערך החיים. אלו לימודים מאד מעניינים שמקנים מגוון כלים לעבודה לדוגמא: הפרדה בין עיקר לטפל, שכלול יכולת הביטוי בכתב ובעל פה, ניהול משא ומתן והתמודדות וניתוח בעיות.
איפה לומדים?
אז כמו שהבנתם כבר מקודם לפי כמות האנשים שלומדים את זה מקומות לא ממש חסר ובאמת שיש מגוון עצום: האוניברסיטה העברית, אוניברסיטת תל אביב, אוניברסיטת חיפה, המרכז הבינתחומי, המכללה בנתניה, המכללה למנהל, מכללת רמת גן, הקריה האקדמית קרית אונו, אוניברסיטת בר אילן, מכללת שערי משפט, מכללת צפת. 11 מקומות סך הכל.
סוגי מסלולי הלימוד:
בתוך המגוון העצום ישנם סוגים שונים של מסלולים של לימודי משפטים: לימודי ערב, לימודי בוקר, לימודי משפטיים לאקדמאים, לימודי משפט משולבים ועוד.
אחרי שסיימתם את לימודיכם בהצלחה תצטרכו לעבור מבחני הסמכה של עריכת דין. מדובר במבחן של כמה וכמה שעות בו תצטרכו להפגין המון ידע ובקיאות. זהו מבחן לא פשוט בכלל! אם עברתם את ההסמכה אז אתם מוסמכים. בנוסף תצטרכו לעשות התמחות במשרד עורכי דין.
מקצוע עריכת הדין הוא זה שמקשר בין החברה לבין מערכת החוק והוא דבק בקוד האתי. עורך הדין הוא האיש שמייצג אזרחים במשפטים או בתביעות אחרות ובמקרים אחרים הם משמשים גם כמקור מייעץ בעניינים עסקיים ופרטיים
טיפ: מומלץ לעבוד במשרד עורכי דין כמה שיותר מוקדם, אפילו בתפקיד זוטר על מנת שמשם תוכלו להתפתח בקלות ולמצוא עבודה טובה במהירות.
סך הכל זה מקצוע טוב ונחשב ואני הייתי ממליץ לכם ללמוד אותו. גם אם לא תעסוק בו, זה תמיד טוב וחשוב שיהיה לכם ידע במשפטים. זה ערך מוסף למי שיחפש עבודה בתפקיד ניהול, תפקידים עסקיים בבנקים, ביטוח חברות נדל"ן ועוד.
אז שיהיה בהצלחה